Hur du hittar din Samsung

black and white freestyle libre glucometer

Har du tappat bort din Samsung smartphone?

Kanske har den stulits? Vänta inte på att det ska hända. Du måste veta vad du ska göra först!

Som tur är har Samsung en användbar funktion som heter Hitta min enhet. Med den kan du lokalisera, låsa eller låsa upp din smartphone eller (i värsta fall) radera dina data helt och hållet från enheten för alltid.

Nu ska vi titta närmare på hur vi kan använda den här funktionen.

Så här hittar du din Samsung

Om du har tappat bort din Samsung-smartphone kan du göra så här.

Först måste du gå in på webbplatsen Find My Mobile från en dator.

Skriv in dina inloggningsuppgifter till Samsung-kontot och klicka på I’m not a robot och sedan på LOGIN-kommandot.

Till vänster i fönstret visas en lista över dina Samsung-enheter som är anslutna till ditt konto (inklusive din smartphone, förstås).

Välj din Samsung-smartphone. En ruta visas med en rad tillgängliga åtgärder. Kom ihåg att enheten måste vara ansluten till nätverket för att kunna lokaliseras. Antingen Wi-Fi eller mobiloperatörens nätverk.

Men vad kan du göra nu?

Ring. Om du väljer det här alternativet ringer din smartphone (även om ringsignalen är avstängd eller i tyst läge). Detta är användbart om du inte kan hitta den hemma, eller om du har tappat bort den, men det kan locka till sig uppmärksamhet från någon som kan hjälpa dig att hitta den.

Lås och lås upp. Ja, du kan fjärrlåsa din smartphone för att hindra främlingar från att komma åt dina filer. Om du låser den aktiveras skärmlåset och alla kort som är kopplade till Samsung Pay avbryts.

Spårets placering. Kontrollera var din smartphone befinner sig var 15:e minut

Radera data på distans. Denna funktion är den mest radikala. Den raderar all data på din Samsung-smartphone och om du inte har gjort en säkerhetskopia tidigare kommer den att vara förlorad för alltid. Men det är värt att träna om du har små eller inga chanser att återhämta dig.

Backup. Innan du raderar dina data för alltid kan du säkerhetskopiera dem i Samsung Cloud.

Förlänger batteriets livslängd. För att förhindra att den stängs av (och då blir det mycket svårare eller till och med omöjligt att hitta den). Använd den här funktionen för att maximera telefonens batterilivslängd och få en bättre chans att återställa den.

Hämta samtal/meddelanden. Med den här funktionen kan du visa upp till 50 senaste samtal och meddelanden på telefonen.

Skapa förmyndare. Med den här funktionen kan du utse “väktare” som på distans kan lokalisera din telefon, aktivera nödläge eller få den att ringa.

Om du har övriga fråga kontakta gärna vår kundtjänst på Certideal.se

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *